Седем пожара гасиха огнеборците през почивните дни

Седем пожара гасиха огнеборците през почивните дни

Седем пожари са станали през почивните дни в област Смолян, съобщиха огнеборците.

В събота в 09.55 ч. в с.Баните е възникнал пожар в отпадъци в дърводелска работилница, собственост на жител на селото. Причината е късо съединение. Пожарогасенето е извършено от един екип на РСПБЗН – Баните.

Сухи треви и храсти горяха в маданското село Средногорци, местността “Аламушница”, землище на с.Смилян и местността “Челингира”, земище на гр.Девин. Огнеборците оп места са ликвидирали пожарите. Причините и при трите пожари е небрежност при боравене с открит огън от страна на собствениците на имотите.

Отпадъци, оставени до контейнер се запалиха на ул. “Стефан Стамболов” в Златоград. Причина за възникване на пожара е изхвърлена неизгасена пепел. Огънят потушил екип на РСПБЗН-Златоград. Комин на къща се запали в Смолян, на ул.“Явор”. Пожарогасенето е извършено от един екип на РСПБЗН – Смолян.

Вчера в 13.40 ч. в местността “Балийско”, землище на гр. Неделино, е възникнал пожар в сухи треви на горски масив, собственост на ДГС – Златоград. При пожара няма унищожено. Причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Пожарогасенето е извършено от един екип на УСПБЗН – Неделино.

Вирни се горе