Родители искат ексхумация на син, загинал в катастрофа, подозират убийство

Родители искат ексхумация на син, загинал в катастрофа, подозират убийство

Родителите на починал при катастрофа ученик искат ексхумация на трупа му и ново разследване на смъртта му. Прокуратурата прекрати преди дни разследването, водено срещу неизвестен извършител. Постановлението на наблюдаващия прокурор е категорично, че синът им Илия Мърхов е причинил смъртта си по време на катастрофата, тъй като е бил в колата сам, пише “24 часа”.

Младежът загина, преди да навърши 18 г. Той бе намерен на 12 септември м.г. в катастрофиралия мерцедес на дядо си в дере 10 м под пътя от Смолян към с. Фатово. Момчето не е имало шофьорска книжка и е било с 1,18 промила алкохол в кръвта. Друга експертиза дава заключение, че колата се е движела със 110-130 км в час и в нея е бил само починалият ученик.

Вечерта на трагедията той бил на купон, но излязъл да се разхожда с колата с приятели. Според родителите синът им е паднал от шкарпа при спречкване с други момчета заради ключовете на мерцедеса, които Илия е искал да си прибере, а катастрофата след това е била инсценирана. “Има несъответствия в показанията на момчетата и разпечатките от телефоните им. Зад механата, където са били, открихме зъб, който се съмняваме, че е на Илия”, заявява Николай Мърхов. “Всички действия по разследването са проведени законосъобразно, обективно, всестранно и пълно”, заяви говорителят на Окръжна прокуратура – Смолян, Иван Спиров.

Вирни се горе