Редица случаи на пияни водачи установиха служители на Пътна полиция в областта

Редица случаи на пияни водачи установиха служители на Пътна полиция в областта

На 20.05.2016 г. в Девин на ул. “Александър Костов”, на паркинга пред сградата на Районен съд-Девин, при извършена полицейска проверка на паркиран лек автомобил “Рено Меган”, управляван от С. П. /23-годишен/ от с. Елховец, общ. Рудозем, е установено, че държи наркотични вещества – марихуана. При извършеното претърсване от служителите на РУ-Девин в купето и багажника на автомобила са намерени и иззети 10,85 грама суха тревна растителна маса в 2 станиолови пакети и една цигара, които при направения наркополеви тест реагира на марихуана. С. П. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Девин и срещу него е започнато бързо производство.

Същия ден в РУ-Мадан е започнато незабавно производство срещу Д. М. – 24-годишен от с. Сопотот, общ. Рудозем. Около 21.00 ч. на кръстовище по пътя гр. Рудозем – с. Чепинци, при извършена полицейска проверка е установено, че Д. М. държи в себе си суха растителна маса с бруто тегло 2,78 грама. При направения полеви наркотест реагира на марихуана. Д. М. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Мадан.

На 22 май пък в РУ-Мадан е започнато незабавно производство срещу К. С. 31-годишен от Рудозем. Около 02.05 ч. в гр. Рудозем на ул. “Васил Левски”, при извършена полицейска проверка е установено, че К. С. управлява лек автомобил “Мерцедес” след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 3,27 промила. Водачът е дал кръвна проба за химическо изследване. К. С. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Мадан.

На 22.05.20165 г. в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу С. Т. /24-годишен/ от гр. Смолян. На 22.05.2016 г. около 00.16 ч. в гр. Смолян на бул. “България”, при извършена полицейска проверка е установено, че С. Т. управлява собственият си лек автомобил "Фолксваген Голф” след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 1,49 промила. Водачът е дал кръвна проба за химическо изследване.

На 22.05.2016 г. в РУ-Чепеларе е започнато незабавно производство срещу Н. К. – 23-годишен от Пловдив. Около 01.35 ч. в к. к. Пампорово, при извършена полицейска проверка е установено, че Н. К. управлява лек автомобил “Ауди”, негова собственост след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 1,59 промила. Н. К. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Чепеларе.

На 20 май в РУ-Мадан е започнато незабавно производство срещу З. Х. /22-годишен/ от с. Сопотот, общ. Рудозем. На 20.05.2016 г. около 20.15 ч. по път с. Чепинци, местност “Дуревска”, общ. Рудозем, при извършена полицейска проверка от служители на РУ-Мадан е установено, че З. Х. управлява лек автомобил “Фиат Браво" след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол. Направен е тест с техническо средство дрегер “Drugcheck 3000". З. Х. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Мадан.

Друго незабавно производство е започнато в РУ-Девин срещу П. Н. /35-годишен/ от гр. Несебър. На 20.05.2016 г. около 15.35 ч. на разклона за с. Беден, при извършена полицейска проверка на лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от П. Н. е установено, че водачът ползва неистински официален документ СУМПС. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин.

Срещу Д. З. – 54-годишен от с. Любча също е започнато производство. На 20.05.2016 г. около 14.45 ч. в с. Любча, при извършена полицейска проверка на служители на РУ-Девин е установено, че Д. З. управлява лек автомобил “Лада” с регистрационни табели, издадени за друг автомобил “Мазда”, собственост на мъж от гр. Пловдив. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. На 23.05.2016 г. около 01.55 ч. на път в с. Барутин, посока гр. Доспат, при извършена полицейска проверка на служители на РУ-Девин е установено, че М. У. /25-годишен/ от с. Барутин управлява товарен автомобил “Мерцедес Спринтер” без да е правоспособен водач, с което е нарушил чл. 150 от ЗДвП. При проверката е установено, че М. У. управлява автомобила в едногодишният срок, след като му е връчено наказателно постановление за същото нарушение.

Вирни се горе