Районна прокуратура - Чепеларе разследва незаконна сеч в Родопите

Районна прокуратура - Чепеларе разследва незаконна сеч в Родопите

Районна прокуратура – Чепеларе разследва незаконна сеч на дървен материал в местностите Мечи Чал и Вятърниците, в землището на община Чепеларе. Образувани са две досъдебни производства за изсичане на дървета от горския фонд без редовно писмено позволително – престъпление по чл. 235 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Окръжна прокуратура Смолян.

На 7 септември 2015г., в Районна прокуратура-Чепеларе е получено уведомително писмо от РУ на МВР – Чепеларе, че в местността Мечи Чал, в землището на община Чепеларе, са изсечени 25 броя иглолистни дървета – смърч – около 10.00 куб. м. Два дни по – късно – на 9 септември 2015г. е изпратен втори сигнал от полицията в Районна прокуратура, че в местността Вятърниците, общ. Чепеларе, която се намира на територията на Горско стопанство – Хвойна, са изсечени без писмено позволително 90 броя иглолистни дървета-смърч – около 45.00 куб.м.

Под ръководството на Районна прокуратура – Чепеларе са издирват извършителите на незаконната сеч, направени са огледи, разпитани свидетели.

От януари 2015 г. до септември 2015 г. в Района прокуратура – Чепеларе са образувани общо 5 досъдебни производства за незаконна сеч на дървета от горския фонд – престъпления по чл. 235 от Наказателния кодекс.

Вирни се горе