Прокуратурата в Смолян внесе обвинителен акт срущу трима, за контрабанда на голямо количество акцизни стоки

Прокуратурата в Смолян внесе обвинителен акт срущу трима, за контрабанда на голямо количество акцизни стоки

Окръжна прокуратура – Смолян внесе обвинителен акт срещу Николай Игнатов(извършител), Георги Игнатов и Здравко Гунчев(помагачи), тримата от село Куртово Конаре, общ. Стамболийски, обл. Пловдив, за контрабанда на голямо количество акцизни стоки, без акцизен бандерол на обща стойност 37 500 лв.,съобщи говорителя на Окръжна прокуратура – Смолян – прокурор Иван спиров.

Николай Игнатов е обвинен от прокуратурата в това, че на 22. 09. 2012 год., около 15: 00 часа, в землището на с. Барутин, общ. Доспат, местността „Пукнат Камък", район обслужван от Митническо Бюро – Смолян към митница Пловдив, е пренесъл през границата на страната от Република Гърция в Република България, 5 000 кутии цигари без бандерол. Обвиняемият не уведомил митническите власти. Стоките са транспортирани по черен път, в район, в който не функционира контролно пропускателен пункт, с цел да не бъдат открити при митнически и граничен контрол. Обвиняемите Георги Игнатов и Здравко Гунчев са закупили и предали цигарите на обвиняемия Николай Игнатов и са му помогнали при осъществяване на престъплението, по предварително изготвен план на действие. Стоките, предмет на престъплението, били намерени и иззети при проверка от Граничен полицейски участък – Доспат и претърсване на автомобила.

За този вид престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години и глоба от двадесет до сто хиляди лева. Наблюдаващият прокурор по делото е предложил автомобила, в който са превозвани цигарите да бъде отнет в полза на държавата.

Вирни се горе