Предприемат строги мерки за мотоциклетистите, които не спазват правилата за движение

Предприемат строги мерки за мотоциклетистите, които не спазват правилата за движение

Вчера около 19.45 ч. на пътя с. Чепинци – гр. Рудозем, на лека дясна крива 21-годишният С. С. от Рудозем, управлявайки мотоциклет “Кавазаки 3X7 Нинджа”, при движение с несъобразена скорост, по време на изпреварване на други мотоциклети, изгубва контрол над управлението на мотоциклета, удря се в бордюра от лявата страна на пътното платно, след което се блъска в метална тръба на крайпътна табела.

С. С. е транспортиран от екип на спешна помощ във ФСМП гр. Рудозем, където е починал. Тялото на починалия е приведено в МБАЛ гр. Смолян за аутопсия. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУП – Мадан и е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Със затопляне на времето в Смолян и региона се появиха моторите. Нямам нищо против, но младите момчета, които са любителите на този спорт – да управляват по-мощни мотори трябва да спазват правилата за движение. Това съобщи днес след трагедията с младото момче директорът на областната полиция комисар Кирил Хаджихристев. От вчера сме предприели мерки и извършваме проверки, защото мотоциклетистите грубо погазват Закона за движение по пътищата. Причината за смъртния случая на младото момче е движение с несъобразена скорост и движейки се с група мотоциклетисти. Предприемане на маневра за изпреварване на цялата група, при което последва губене на управление, удряне в стълба на указателна табела и смърт на място. От мястото на удара мотоциклета е намерен на 37 метра. Той бил с каска, която най-вероятно не му е пасвала и тя е изхвърлена при удара, а по правило тя не трябва да пада при удар, обясни още полицейският шеф.

От днес предприемаме мерки ще бъдем по-строги от необходимото, нека да пътуват, но да се съобразяват с всички правила на движение, предупредиха още от полицията.

Вирни се горе