Три пожара гасиха огнеборците през почивните дни

Три пожара гасиха огнеборците през почивните дни

На 13.10.2018г. в 16.36ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви в района на м. Чавдарски мост, землище на с. Барутин, общ. Доспат. Екип на РСПБЗН-Доспат на място е установил, че горят отпадъци в нерегламентирано сметище. Причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Площта на пожара била около 30 кв.м. и той е ликвидиран в тези граници. Спасена е около 50дка иглолистна гора, намираща се в непосредствена близост, съобщиха от полицията.

На същата дата в 21.00ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар на отпадъци в гр. Смолян, бул. „България“ №7 – нерегламентирано сметище. Предполагаема причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Площта на пожара е била около 20 кв.м. Спасени са две сгради, един микробус и една каравана. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян.

На 14.10.2018 г. в 19.03 ч. на тел. 112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр. Доспат ул. „Малтепе“, собственост на 67-годишен мъж. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е къщата. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Доспат.

Вирни се горе