По обвинителен акт на Районна прокуратура-Мадан за три дни е осъдена 67-годишна жена за държане на цигари без бандерол

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Мадан за три дни е осъдена 67-годишна жена за държане на цигари без бандерол

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Мадан за три дни по незабавно производство е осъдена 67-годишната З. Е. за държане на акцизни стоки без бандерол. По делото е установено, че на 11 октомври 2016 г., в с. Чепинци, общ. Рудозем, З.Е. е държала общо 2 680 къса цигари без акцизен бандерол, на обща стойност 1005 лева. На 14 октомври 2016 г. Районна прокуратура-Мадан е внесла обвинителен акт спрямо З.Е. и същия ден тя е била осъдена на една година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години. Районен съд-Мадан й е наложил и наказание „глоба” в еднократния размер на пазарната цена на цигарите без бандерол – 1005 лева, която да заплати в полза на държавата. Съдът е постановил веществените доказателства, приобщени към делото – горепосочените кутии с цигари, да се отнемат в полза на държавата.

Същия ден Районна прокуратура-Мадан е внесла и обвинителен акт по досъдебно производство срещу 42-годишния Х. Я., за държане на акцизни стоки без бандерол. По делото е установено, че на 1 март 2016 г. в град Мадан в избено помещение, обвиняемият е държал акцизни стоки — алкохолни напитки – водни смеси на етилов алкохол – 45 броя пластмасови туби с вместимост от по 10 литра и 3 броя пластмасови туби с вместимост от по 3 литра или общо 456 литра етилов алкохол на стойност 3 633 лева, без акцизен бандерол, с неначислен акциз на етиловия алкохол в размер общо на 2 297 лева, като случаят не е маловажен.

От януари до октомври 2016 г. в Районна прокуратура гр.Мадан са били образувани общо пет наказателни производства по член 234 от Наказателния кодекс –за държане на акцизни стоки без бандерол, от които едно бързо производство, три незабавни производства и едно производство, образувано по общия ред. По три от тях разследването е приключило.

Вирни се горе