Съдът взе най-тежката мярка "задържане под стража" за пияния водач, причинил смъртта на 60-годишен мъж в Смолян вчера

Съдът взе най-тежката мярка "задържане под стража" за пияния водач, причинил смъртта на 60-годишен мъж в Смолян вчера

Днес, 18 септември 2015 г., по искане на Окръжна прокуратура-Смолян съдът взе най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо Мирослав П., на 34 г. от гр. Смолян, привлечен като обвиняем за причиняване по непредпазливост смърт на едно лице и телесна повреда на друго лице при управление на МПС в пияно състояние и допуснато пътно-транспортно произшествие – престъпление по чл. 343 ал. 4 във връзка ал. 3 предложение първо във връзка с ал. 1 във вр. с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 17 септември 2015 г., около 7.50 часа на пътя между гр.Смолян и с.Влахово, общ. Смолян, при управление на МПС – специален автомобил марка “Мерцедес”, собственост на фирма, Мирослав П. е нарушил правилата за движение, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се ударил с предната част на управлявания от него автомобил в насрещно движещия се автомобил марка “Фиат” и така е причинил смърт по непредпазливост на 60-годишен мъж, пътуващ в лекия автомобил „Фиат“, както и телесна повреда на още едно лице. Разследването до момента е установило, че Мирослав П. не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, движил се с несъобразена скорост, при възникналата опасност за движението, не е направил всичко възможно да намали скоростта си на движение или да спре, като водач е управлявал пътното превозно средство под въздействие на алкохол с концентрация на алкохол в кръвта – 1,58 на хиляда, установено с дрегер.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Мирослав П. е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че налице реална опасност да извърши друго престъпление или да се укрие, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вирни се горе