Пловдивски криминалисти са задържали 29-годишен смолянчанин за серия кражби

Пловдивски криминалисти са задържали 29-годишен смолянчанин за серия кражби

Пловдивски криминалисти са задържали извършител на серия кражби, съобщиха за Дарик от полицията. С прокурорско постановление на 29-годишния криминално проявен мъж е наложена постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

При организирани съвместни оперативни действия, служители на Първо, Второ и Трето районни управления и колегите им от отдел “Криминална полиция” заловиха 29-годишен жител на Смолян. В хода на разследването са събрани доказателства, че от началото на март тази година мъжът е извършил множество кражби от жилища и търговски обекти в Пловдив, част от които взломни.

Задържаният е известен на служителите на реда и многократно осъждан за посегателства от домове. Установен е и почеркът му – на адресите предимно влиза през незаключени входни врати или се покатерва през тераси и прозорци в апартаменти на ниски жилищни етажи. Задига чанти и портфейли с пари, бижута и различни вещи. Допълнителна справка в полицейските регистри сочи, че мъжът е автор на подобни посегателства и на територията на Асеновград, Смолян, Мадан и Златоград.

Образувани са досъдебни производства. След докладване на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, той е привлечен като обвиняем. Работата по случаите продължава разследващ полицай от Второ районно управление.

Вирни се горе