Пияни мъже и жени-шофьори сядат зад волана, задържаха петима

Пияни мъже и жени-шофьори сядат зад волана, задържаха петима

Редица случаи на пияни шофьори през последните дни установиха от полицията.

В РУ-Смолян е образувано бързо производство срещу Н. Д. /52-годишен/ от Смолян. Около 04.00 ч. минялия ден на ул. “Момчил юнак”, при извършена полицейска проверка е установено, че Н. Д. управлява лек автомобил, “Опел Вектра” след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 2,71 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

В събота в РУ-Мадан е започнато бързо производство срещу В. Б. /53-годишен/ от гр. Хасково. По обяд около 13.30 ч. в с. Давидково, при извършена полицейска проверка е установено, че В. Б. управлява товарен автомобил “Рено Мастер” след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 1,22 промила.

Също в РУ-Мадан е започнато бързо производство срещу Р. Л. /52-годишен/ от гр. Асеновград. В Мадан, на ул. “Обединение”, при извършена полицейска проверка е установено, че Р. Л. управлява мотоциклет “Сузуки Бургман”, негова собственост, след употреба на алкохол с концентрация 0,71 промила. Проверката показала още, че водачът е бил осъден, с влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

В РУ-Златоград е започнато незабавно производство срещу Р. П. /43-годишен/ от Златоград. На 27.08.2017 г. около 02.00 ч. в гр. Златоград на ул. “Крайречна”, при извършена полицейска проверка е установено, че Р. П. управлява лек автомобил „Форд Фюжън“ след употреба на алкохол с концентрация 1,49 промила, установено с техническо средство. Р. П. е задържан за срок до 24 часа в РУ– Златоград.

Пияни шофьори задържаха и в Чепеларе .Там са започнати незабавни производство срещу М. М. /28-годишен/ от гр. Хасково. При извършена полицейска проверка е установено, че М. М. управлява лек автомобил “Опел Инсигния” след употреба на алкохол с концентрация 1,64 промила, установено с техническо средство. Водачът е дал кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан за срок до 24 часа в РУ-Чепеларе. Другото производство е срещу Т. Ч. /37-годишна/ от Чепеларе. На 27.08.2017 г. около 02.10 ч. в гр. Чепеларе, на кръстовище, образувано от ул. “Васил Гаджуров” и ул. “Бор”, при извършена полицейска проверка е установено, че Т. Ч. управлява лек автомобил “Опел Корса”, нейна собственост, след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 1,29 промила. Жената, управлявала лекият автомобил е задържана за срок до 24 часа в РУ-Чепеларе.

Вирни се горе