Пиян се преобърна снощи с кола на кръговото в Смолян

Пиян се преобърна снощи с кола на кръговото в Смолян

Снощи, малко след полунощ, около 1,30 часа, е станала катастрофа до сградата на РД “Гранична полиция” в Смолян с ранен участник в движението. Лек автомобил “Сузуки-Самурай” със смолянска регистрация, собственост на 26-годишен смолянчанин, управляван от Г.А. на 20 години от Смолян, при навлизане в кръговото кръстовище, напуска пътното платно и се преобръща в зелената площ. При катастрофата са ранени водачът, който е получил комоцио и пътуващия на предната дясна седалка собственик на автомобила, който е с фрактура на ключицата на дясното рамо, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Двамата пострадали са без опасност за живота. На водача е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1,66 промила концентрация на алкохол в кръвта. Взета е и кръвна проба.

Водачът е с отнето свидетелство за управление на МПС, поради шофиране в нетрезво състояние. Освен това е липсвала и застраховка “Гражданска отговорност”. На собственика на автомобила е съставен акт за административно нарушение, за това, че е предоставил автомобила си на лице в нетрезво състояние.

Вирни се горе