Пиян мъж ударил полицай и буйствал

Пиян мъж ударил полицай и буйствал

Около 11.00 ч. вчера на тел. 112 е получен сигнал, че в гр. Чепеларе на ул. „Христо Ботев” паркиран лек автомобил „Фолксваген Шаран”, ползван от А. А. /45-годишен/ от гр. Шумен, живущ в гр. Чепеларе, препречва два гаража и възпрепятства собствениците да извадят автомобилите си. На място е изпратен полицейски наряд от РУП – Чепеларе.

Полицаите разпоредили на А. А., който бил в явно нетрезво състояние, да направи необходимото да бъде преместена колата му, за да се освободят изходите на гаражите. Той обаче твърдо отказал и когато полицаите зпочнали да му пишат акт за неправилно паркиране, мъжът побеснял, ударил полицая по ръката, взел акта и го скъсал, като сипел обиди по адрес на униформените служители.

За неизпълнение на полицейско разпореждане и затова, че пречи и възпрепядства полицаите да изпълняват служебните си задължения, А. А. е задържан за 24 часа в РУП – Чепеларе и му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. В помещението за задържане А. А. отново започнал да буйства, като счупил дървена пейка и изкъртил варова мазилка. Наложило се, за да го укротят, полицейските служители да използват помощни средства – усмирителен пояс. Срещу 45-годишния шуменец е образувно досъдебно производство за унищожаване и повреждане на имущество. А. А. е осъждан за кражби и хулигански прояви.

Вирни се горе