Овчар ще лежи 12 години в затвора за зверско убийство

 Овчар ще лежи 12 години в затвора за зверско убийство

Върховният касационен съд потвърди присъдата на 64-годишния овчар Петър, който уби по особено жесток начин приятелката си Милена. Припомням, че Апелативен съд-Пловдив осъди мъжа на 12-години лишаване от свобода.

Пастирът е признат е виновен от Смолянския окръжен съд за това, че на 13.03.2017 г. в село Турян, Смолянско е убил с нож 51-годишната си приятелка от ревност след употребата на алкохол.

Той е направил пълни самопризнания и съдебното производство е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, като Петър е признал фактите в обвинителния акт. Магистратите са преценили, че справедливото наказание за Петър е 18 години лишаване от свобода, но заради съкратеното следствие е намалил присъдата с една трета и е осъдил подсъдимия на 12 години затвор, като е присъдил той да изплати 100 000 лева обезщетение на майката на пострадалата за претърпени неимуществени вреди, предаде Дарик.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Припомняме,че на 13 март 2017 г., в с. Турян, общ. Смолян, Петър Р. умишлено умъртвил 51-годишната М.С. чрез нанасяне на удари с нож в областта на тялото. Трупът на жената е бил намерен в ливада, близо до къща в селото. Според съдебномедицинската експертиза по тялото на жената е имало множество прободно-порезни наранявания. Съдът е постановил Петър Р. да заплати и 100 000 лева на близките на пострадалата, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Вирни се горе