Откриха над 400 литра алкохол без бандерол в с. Любча и Смолян при полицейска проверка

Откриха над 400 литра алкохол без бандерол в с. Любча и Смолян при полицейска проверка

Вчера служители на РУ-Девин и ГПУ-Доспат извършиха съвместна проверка в дома на 38-годишен мъж от доспатското село Любча. Открити са 75 литра светло-жълта течност с мирис на алкохол в стъклени бутилки от по 1 литър. Стоките са без акцизен бандерол и е неизвестен произход, съобщиха от полицията. Предприети са процесуално-следствени действия, претърсване и изземване при неотложност. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Девин.

При друга полицейска проверка, извършена в същото село жилищно помещение, собственост на 64-годишна жена, са открити 53 литра безцветна течност с мирис на алкохол в бутилки с различна вместимост. Стоките са без акцизен бандерол и с неизвестен произход. По случая е образувана е административна преписка в РУ-Девин. Материалите ще бъдат изпратени на Митническо бюро – гр. Смолян по компетентност, за налагане на административна санкция.

При полицейска проверка, извършена в Смолян, на ул. “Червена скала”, в частен имот, в помещение към селскостопанска постройка, собственост на Е. С. /37-годишен/, са намерени 17 пластмасови туби, пълни с червена течност с мирис на дизелово гориво, с общо количество 277 литра. Материалите ще бъдат изпратени на Митническо бюро – гр. Смолян по компетентност, за налагане на административна санкция.

Вирни се горе