Осем кражби на вещи от автомобили за денонощие, задържан е 41-годишен смолянчанин

Осем кражби на вещи от автомобили за денонощие, задържан е 41-годишен смолянчанин

През изтеклото денонощие на територията на РУ-Смолян са установени осем случая на проникване в различни автомобили и кражба на вещи от тях, съобщиха от полицията. Деянията са извършени на ул.“Гео Милев“ и „Кирил Маджаров“ и „Антон Страшимиров“.

На 07.05.2020 г. в РУ-Смолян са получени жалби от четирима собственици на автомобили, паркирани на ул. „Гео Милев“, за незаконно проникване в тях. 78-годишен смолянчанин заявил, че на същата дата е установил, че е проникнато в паркирания му лек на ул.“Гео Милев“ автомобил „Фиат Пунто“, без негово знание и съгласие. Мъж на 38 години от гр.Смолян се е оплакал, че е проникнато в лекия му автомобил „Пежо 206“, който е бил паркиран на същата улица. 64-годишна жена е подала сигнал, че е проникнато в лекия й автомобил „Фолксваген Голф“, паркиран също на ул. „Гео Милев“. Същото оплакване е получено и от 37-годишен мъж от гр.Смолян, за проникване в лекия му автомобил „Фолкваген Туран“, паркиран на ул.“Гео Милев“.

В РУ-Смолян е получен сигнал и от 39-годишен смолянчанин, за незаконно проникване в лекия му автомобил „БМВ“, който е бил паркиран на ул.“Антон Страшимиров“. От автомобила са отнети карта за пътна помощ към „СБА“, разписка за платен годишен данък и карта за отстъпка от бензиностанция. 41-годишна смолянчанка е подала сигнал, че за времето от 17:30 часа на 05.05.2020г. до 10/15 часа на 06.05.2020г. неизвестно лице е проникнало в лекия и автомобил „Фолксваген Пасат“, от където е извършена кражба на 3бр.сребърни накити, трансмитер, 2бр.флаш памети, 2 чифта слънчеви очила и 1бр. диоптрични очила. Щетите са в процес на изясняване. Противозаконно е проникнато и в лекия автомобил „Тойота“, паркиран на ул.“Кирил Маджаров“, собственост на 64-годишен мъж от гр.Пловдив.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че евентуален извършител на деянията е 41-годишния А.К. от гр.Смолян. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава. При огледите на местопроизшествията е установено, че голяма част от автомобилите, в които 41-годишният смолянчанин е проникнал са били отключени, което е улеснило влизането в тях. Приканваме гражданите да бъдат отгов орни към запазване неприкосновеността на собствеността си. В тази връзка препоръчваме да се заключват автомобилите, с цел предотвратяване на инциденти, злополуки и произшествия. Също така е добре да се заключват и имотите, тъй като злонамереното проникване в тях може да доведе до извършване на престъпления срещу собствеността, увреждане са имущество и нанасяне на щети, апелират от ОД МВР-Смолян.

Вирни се горе