Осем години затвор за 18-годишният Антон Петков от Смолян

Осем години затвор за 18-годишният Антон Петков от Смолян

Състав на Окръжен съд – Смолян постанови осем години лишаване от свобода за 18-годишният Антон Петков.

Делото за убийството на 24 – годишният Никола Мавродиев, което потресе обществеността в Смолян през декември 2015г., днес влезе в съда. Като обвиняем бе привлечен 18 – годишният Антон Петков, който вместо на учебната скамейка, застана пред магистратите от Окръжен съд Смолян днес.

Той получи лишаване от свобода за срок от 13 години, но тъй като се призна за виновен делото се гледа по съкратената процедура и присъдата на Петков бе намалена с една трета. Антон е осъден да плати и 3054 лв. разноски по делото.

След края на заседанието близките на младежа казаха, че обмислят да обжалват присъдата пред Апелативния съд в Пловдив. Срока е петнадесет дни.

Припомняме, че на 27 декември към 5.00 ч. сутринта на бул. “България” в Смолян, възниква конфликт между Антон Петков и Никола Мавродиев, на 24 години, които по-рано посетили едно и също нощно заведение в града със свои приятели. Петков е бил придружаван от 20-годишната си приятелка.

Двете компании се засекли на моста от пешеходната зона на бул. “България” в центъра на града. Петков и Мавродиев си разменили реплики. Между двамата е възникнало сбиване пред множество свидетели.

До момента е установено, че Петков е нанесъл няколко удара с нож в бедрата и един в коремната област на Мавродиев, като последният засегнал централен кръвоносен съд – коремна аорта. Пострадалият е починал на път за болницата.

Приятелката на Петков се опитала да предотврати конфликта, но също била ранена с ножа в бедрото, неволно от Петков. Оказана й е лекарска помощ и няма опасност за живота й. Антон Петков бе задържан около един час след инцидента пред болницата в Смолян, където е завел пострадалото момиче, за да й бъде оказана медицинска помощ.

Първоначално той е изхвърлил ножа, за да не бъде открит в него, но след това е съдействал и посочил къде се намира. Антон Петков бе с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Вирни се горе