Осъдиха смолянчанин за секс с непълнолетната си дъщеря

Осъдиха смолянчанин за секс с непълнолетната си дъщеря

Днес по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Смолян, Районният съд в града постанови осъдителна присъда спрямо подсъдимия Йордан Козарев, съобщи говорителят – прокурор Иван Спиров. 50-годишният мъж от град Смолян е осъден за това, че през периода от лятото на 2010 година до 07.04.2011 година, няколкократно се е съвкупил с непълнолетната си дъщеря, използвайки положение на зависимост и надзор. Обвинението доказа категорично три от посегателствата, които са извършени в дома на обвиняемия. Извършителят се е възползвал от това, че дъщеря му е дошла за парите от издръжката и двамата са сами в къщата. Мъжът е отказвал да плаща издръжка на децата си, дори е осъждан за това.

В хода на разследването бяха извършени множество процесуални следствени действия – оглед, разпити на свидетели, съдебно медицински, психиатрични, психологични, биологични и други експертизи, които бяха приети от съда. Обвиняемият беше задържан за 72 часа от прокуратурата, а след това съдът му наложи мярка за неотклонение задържане под стража от 18. 04. 2011 г. Първоначално извършителят беше привлечен в качеството на обвиняем за изнасилване. В хода на разследването, обаче бяха събрани неоспорими доказателства за престъпно съвкупление, чрез използване на положение на зависимост и надзор, в какъвто смисъл беше изменено обвинението. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от една до пет години. Подсъдимият изрази съжаление за извършеното и призна вината си пред съдебния състав. Признат е за виновен и му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и осем месеца, реално при общ режим на изтърпяване.

Прокуратурата е удовлетворена от постановената присъда. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране в петнадесет дневен срок пред Окръжен съд – Смолян.

Вирни се горе