Осъдиха превозвач за загубени куфари по време на път

Осъдиха превозвач за загубени куфари по време на път

Осъдиха фирма изпълняваща пътнически превози за загубени куфари по време на път. Нелепият инцидент се е случил през в началото на декември 2014 г. тогава, съпрузите от Неделино се прибирали от Англия и от столицата се качили на автобус, който е собственост на фирма от родният им град, предаде Дарик.

Преди това, те предали куфарите си на един от шофьорите, който пък ги поставил в багажното отделение тип „раница”, прикрепено към задната част на автобуса. В по същият маршрут пътувал автобус и на друга фирма, когато в близост до Кърджалйско село шофьорът забелязал в лявата лента на пътното платно куфар, увит с найлон. Предположил, че това е изпаднал багаж от превозно средство и спрял автобуса. Когато отишъл до куфара видял в страни от пътя още две чанти, черни на цвят. По тази причина автобусът, с който пътували семейството, заедно с пътниците се върнал до бензиностанция, където бил предаден намереният багаж – един куфар и две чанти.Разпознали единият от куфарите, черен на цвят. Проверили багажното отделение на автобуса и установили, че липсват другите два куфара – зелени на цвят. Автобусът на Неделинската фирма отново потеглил към родопският град и спрял там, където бил намерен багажът и заедно с шофьорите търсили изгубените куфари, но не успели да ги намерят. Във връзка със случилото се, потърпевшите сигнализирали прокуратурата, но от там отказали да образуват досъдебно производство.

Така, пострадалото семейство решило да продължи да търси правата си, като се обърнал към Районен съд Златоград. Пред съда, семейството твърдяло, че причинени щети са в общ в размер на 4051,78 лв., включващи 1268,51 британски и 700,00 лева за документите, които също били в багажа и се наложило на ново да се изкарват – диплом за завършено образувание и оригиналният и превод. С решение от вчера, магистратите осъждат фирмата превозвач, както и нейният управител, да заплати 2 000 лв. обезщетение за загубеният багаж, 530 лв.за разноски, от които 80,00 лв – държавна такса и 450лв. адвокатски хонорар. Решението подлежи на обжалване.

Вирни се горе