Оплаквания за серия от кражби постъпиха в полицията

Оплаквания за серия от кражби постъпиха в полицията

Жалби за редица кражби постъпиха в полицията, съобщиха оттам. В РУ-Смолян е постъпила жалба от председателя на Потребителна кооперация “Обединение” с. Петково, в която заявява, че около 03.00 часа в селото, чрез разрушаване на катинара на вратата на помещение, е откраднат меден капак на казан за варене на ракия с диаметър 40 см., медна тръба с дължина 2,30 метра и медни тръби от охладител, всичко на обща стойност около 600 лева, собственост на ПК “Обединение” с. Петково. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

37-годишен жител на Смолян пък заявява, че на 25.05.2015 г. около 23.30 ч. чрез разрушаване на катинар на врата на гараж, намиращ се в с. Чокманово са откраднати телоподаващо устройство “Ейнхел” и автоматично зарядно устройство, всичко на обща стойност около 1000 лв. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Смолян.

Жалба е постъпила и от 40-годишен жител на с. Петково, в която заявява, че около 03.30 ч. чрез разбиване катинара на вратата на гараж е откраднат моторен трион “Щил”, перфоратор “Бош”, туба бензин 25 литра, всичко на обща стойност около 1500 лева, собственост на тъжителя. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. По случая е образувано досъдебно производство. Другата кражба е станала в Момчиловци. 56-годишен мъж от селото обяснила, че около 02.00 ч. чрез разбиване катинара на вратата на помещение, намиращо се в Момчиловци е откраднат меден капак на казан за варене на ракия с диаметър 40 см. и медна тръба с дължина 2,30 метра, всичко на обща стойност около 500 лева, собственост на тъжителя. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. По случая е образувано досъдебно производство, обясниха от пресцентъра на полицията.

Вирни се горе