Най-тежката мярка „задържане под стража” за 38-годишен мъж от Пловдив за убийството в Неделино

Най-тежката мярка „задържане под стража” за 38-годишен мъж от Пловдив за убийството в Неделино

Окръжна прокуратура – Смолян внесе искане в Окръжен съд – Смолян за постановяване на най – тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража”, спрямо обвиняемия Цанко Лазаров от град Пловдив. Той е обвинен за извършването на убийството на Василка М. от село Калугерово, обл. Пазарджик,съобщи говорителя на Окръжна прокуратура Смолян. Пълни самопризнания за убийството на Василка Милева е направил Цанко Лазаров. Мъжът е излежавал 20-годишна присъда за смъртта на предишна приятелка.

34-годишна жена,която убил сега е от ромски произход, родом от пазарджишкото село Калугерово. Разведена е с две момичета.

Искането е уважено и съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража”, по отношение на обвиняемия Лазаров,съобщи прокурор Иван Спиров.

Преди дни в полицията в град Пловдив е получен сигнал за изчезнала 34-годишна жена от Пазарджик, която живее в Пловдив. В хода на разследване криминалистите установили, че жената последно е била в района на Неделино в компанията на Цанко Лазаров от Пловдив.При проведените допълнителни полицейски действия, служители на ОДМВР – Смолян открили човешки останки в района между с. Падина и Неделино. Събраните доказателства сочат, че през месец юни 2012 год., в района между с. Падина и гр. Неделино, той е умъртвил умишлено Василка М. Мъжът е осъждан, включително за убийство.

Вирни се горе