Оставиха в ареста крадецът на пари и златни накити

Оставиха в ареста крадецът на пари и златни накити

Окръжен съд – Смолян прие искането на Окръжна прокуратура за основателно и постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Илия К.

20 годишният Илия К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 22.03.2013 г., от къща в с.Триград, в съучастие с още три лица, е отнел чужди движими вещи: голяма парична сума и златни накити, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, за което се предвижда наказание “лишаване от свобода” от десет до двадесет години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

В мотивите си съдът прие, че от доказателствата, събрани в досъдебното производство до момента може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. От свидетелството за съдимост на обвиняемия се вижда, че е осъждан и има регистрация и за криминална проява. Освен това, след повдигане на обвинението той се е укрил и е обявен за общодържавно издирване, от което се налага извода, че е налице реална опасност както да се укрие, така и да извърши престъпление.

Определението на Смолянския окръжен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен срок.

Вирни се горе