Трима студенти в ареста за кражба на 200 000 лева и кило злато

Трима студенти в ареста за кражба на 200 000 лева и кило злато

Двама студенти, тяхна колежка и незаловен засега съучастник, са задържани за дързък грабеж.

Окръжна прокуратура – Смолян наблюдава образуваното на 22. 03. 2013 г. досъдебно производство за извършена кражба на чужди вещи – около 168 000 лева и 150 евро, около 1 кг златни накити от дома на семейство в с. Триград. Като обвиняеми са привлечени Руси Даскалов (23) и Николай Петров (19), двамата от Пловдив и Гергина Пейкова (21) от пазарджишкото село Бяга, пише “Смолян прес”. И тримата са студенти в Пловдив. Те разполагали с информация, че в дома има крупна сума, приготвена за покупка на жилище.

За извършеното деяние се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 10 до 20 години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния. Обвиняемите са задържани за 72 часа от Окръжна прокуратура – Смолян.

На 26. 03. 2012 год. Окръжна прокуратура – Смолян внесе искане в Окръжен съд – Смолян за постановяване на най – тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража“, по отношение на тримата обвиняеми.

От полицията издирват четвърти съучастник, у когото е останала по-голяма част от откраднатата сума.

Определението на Смолянския окръжен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативен съд – Пловдив в 3 дневен срок.

Вирни се горе