Огнеборците спасиха от пожар 6 сгради и 150 дка смесена гора

Огнеборците спасиха от пожар 6 сгради и 150 дка смесена гора

Три пожара в сухи треви и храсти гасиха вчера огнеборците.

Първият възникнал в 14,22 часа в с. Давидково, на ул. „Раковска“ № 25 в сухи треви, общинска собственост. Огънят бил в близост до къщи на площ около 1000 кв.м. Предполагаемата причина е искра от късо съединение в далекопровод. Пламъците са ликвидирани от екип на РСПБЗН Баните. В резултат от действията на дежурната смяна са спасени 4 сгради, обясниха пожарникарите.

Следобяд горяха още два пожара – в 18,50 часа в с. Касъка, м. „Субище“ в община Доспат е възникнал пожар в сухи треви, частна собственост. Пожарът е възникнал в близост до къщи на площ около 2000 кв.м. Предполагаема причина за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред на твърдо гориво – готварска печка на двора. Пожарът е ликвидиран от екип на РСПБЗН Доспат. В резултат от действията на дежурната смяна са спасени 2 сгради в съседство.

150 дка смесена гора спасиха огнеборците в Девин. В м. „Страшник“ възникнал пожар в сухи треви и храсти, собственост на ДГС Девин. Пожарът е възникнал в горски фонд на площ около 10 000 кв.м. Предполагаема причина за пожара е възобновяване на горски пожар от 27.08.2012 г. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН Девин. В резултат от действията на дежурната смяна са спасени около 150 дка смесена гора.

Вирни се горе