Огнеборците спасиха 50 дка гори и две сгради при пожари вчера

Огнеборците спасиха 50 дка гори и две сгради при пожари вчера

Бързите действия на огнеборците спасиха 50 дка гори и две сгради при пожари вчера.

Мълния предизвика два пожара, станали по едно и също време – в 15,25 часа в Неделино и в Рудозем.

В м. „св. Марина“ на община Неделино е възникнал низов пожар в гора собственост на ДГС Златоград. Горели са сухи треви и храсти в гората с площ около 100 кв.м. Предполагаема причина е мълния. Пожарът е ликвидиран от един екип на УПБЗН Неделино. В резултат от действията на дежурната смяна са спасени около 20 дка иглолистна гора, намираща се в непосредствена близост.

В м. „Селище“, община Рудозем е възникнал пожар в сухи треви и храсти, общинска собственост. Пожарът е възникнал в ливада (пасище) на площ около 100 кв.м., в близост до гората. Предполагаема причина е мълния. Пламъците са ликвидирани от един екип на РСПБЗН Рудозем. В резултат от действията на дежурната смяна са спасени около 30 дка широколистна гора.

Пожар горя и в в доспатското село Любча. Там се запалили сухи треви, собственост на 66-годишна жена. Пожарът е възникнал в двор на къща в близост до 2 сгради. Предполагаема причина е небрежност при боравене с открит огън при палене на боклук от собственичката. Пламъците са ликвидирани от един екип на РСПБЗН Доспат. В резултат от действията на дежурната смяна са спасени две сгради, обясниха огнеборците.

Вирни се горе