Огнеборци пренасяха болен до линейка, отводняваха мазе и предотвратиха изтичане на газ

Огнеборци пренасяха болен до линейка, отводняваха мазе и предотвратиха изтичане на газ

Вчера около 12.20 ч. на РЦ 112 e получен сигнал за оказване на техническа помощ – пренасяне на болен човек до автомобила на ЦСМП. Екип на РС ПБЗН-Смолян оказа съдействие на ЦСМП – гр. Смолян, съобщиха от полицията.

Сигнал за мирис на газ в близост до бензиностанция в Смолян е получен около 2 часа след полунощ. На тел.112 е съобщено за изтичане на газ /пропан – бутан/ и загазоване на бензиностанция в гр. Смолян ул. “Дичо Петров“, частна собственост. Причина – техническа неизправност (изтичане на газ от фланеца на цистерната). Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН-Смолян. Обектът се намира в централна част на областния град, като на около 100 метра има жилищни блокове. Районът е отцепен и движението в този участък се пренасочва.

На същата дата в 12.45 ч. на РЦ 112 e получен сигнал за оказване на техническа помощ – отводняване на мазе на фризьорски салон в гр. Чепеларе, ул. “Васил Гаджуров“, собственост на 49-годишна жена. Причина – обилни валежи. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Чепеларе.

Вирни се горе