Огнеборци гасиха пожари в сухи треви и площи в Смолянско

 Огнеборци гасиха пожари в сухи треви и площи в Смолянско

Огнеборци гасиха пожари в сухи треви и площи в Смолянска област през изминалото денонощие, съобщиха от полицията. Единият инцидент е възникнал вчера, 11.04.2017 г. в 10:50 часа когато е получен сигнал за възникнал пожар в местността „Превала“, землището на с. Барутин. Пожарът е възникнал в сухи треви на площ 200 кв.м., общинска собственост. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасена е намиращата се в непосредствена близост 20дка иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН -Доспат.

На същата дата в 15:04 часа е получен сигнал завъзникнал пожар в сухи треви на площ около 50кв.м. в гробищен парк в гр. Смолян , кв. Устово. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасена е една сграда. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

Час по-късно е получен сигнал за пожар на площ около 1000кв.м. сухи треви в с. Крайна в местността „Хажево“ , общ. Неделино. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасена е купа сено – около 250 кг. Произшествието е ликвидирано от един екип на УСПБЗН –Неделино.

Вирни се горе