Митничари откриха контрабандни цигари, алкохол и гориво в Смолян

 Митничари откриха контрабандни цигари, алкохол и гориво в Смолян

Контрабандни цигари, алкохол и гориво откриха митнически и полицейски служители в Смолян, съобщиха от Агенция “Митници”.

Съвместен екип от служители на Митническо бюро Смолян и РД на Гранична полиция – Смолян е извършил проверка в магазин за продажба на хранителни стоки в града. В едно от складовите помещения е открит богат асортимент от акцизни стоки без документи за платен акциз: 881 кутии цигари от марките “Velvet” и “Bohemi” с надпис “Duty Free”, 166 литра наливен алкохол (ракия) в бидони и туби, 2 054 литра дизелово гориво с червен цвят, съхранявано в пластмасови туби и метални варели. Собственикът на търговския обект е обяснил, че алкохолът и дизеловото гориво са произведени и закупени за лична употреба, но не е представил документи, удостоверяващи платения акциз. Поради наличието на гориво в търговския обект, проверяващите са информирали и Областната дирекция по безопасност на храните, която също е извършила проверка и констатирала нередности.

За откритите цигарите ще бъде образувано досъдебно производство от РДГП – Смолян, а за откритите алкохол и дизелово гориво – административнонаказателно производство от Митница Пловдив.

Вирни се горе