Мъж от Рудозем изнасилил 61-годишна жена, обжалва мярката за неотклонение

Мъж от Рудозем изнасилил 61-годишна жена, обжалва мярката за неотклонение

Днес от 14.00 ч., състав на Окръжен съд – Смолян ще разгледа частната жалба на С. Н. С. срещу наложената му от Маданския районен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“,съобщиха от Окръжен съд-Смолян.

На 14 ноември 2012г. Районен съд – Мадан наложи най-тежката мярка за неотклонение спрямо 44-годишния С. Н. С., който е обвинен в тежко умишлено престъпление, а именно, че на 12.11.2012г. около 11.00 ч. в гр. Рудозем се е съвкупил с 61-годишна жена, като я е принудил към това, използвайки сила и заплашване – престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години. За да наложи мярка „задържане под стража“, Районният съд е приел, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Опасността от извършване на друго престъпление е налице и с оглед заявеното от обвиняемия в съдебно заседание, че е по-добре да бъде задържан, „за да не направи по-голяма беля и за да не бъде намерен някой в канавка“, както и с оглед многобройните му предишни осъждания. В частната жалба подсъдимият, чрез служебния си защитник, обжалва определението на Маданския районен съд, с твърдения, че от събраните до момента доказателства не може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен и моли Окръжния съд да отмени или замени с по-лека взетата спрямо него мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Вирни се горе