Мъж от Неделино обяви гладна стачка пред съда в Смолян

Мъж от Неделино обяви гладна стачка пред съда в Смолян

Баща на 5-годишно момиченце обяви гладна стачка пред сградата на Съдебната палата в Смолян,в знак на протест срещу решение на Районния съд в Златоград,с което отнемат родителските му права.

41-годишният Севдалин Чандъров от Неделино заяви, че от днес обявява гладна стачка.Той обясни , че преди седем години се е оженил за румънка, с която заживели в Неделино, ражда им се дъщеричка –Жасмина, която в момента е на пет години.За момиченцето се грижел бащата. Севдалин разказа още,че досега са гледани две дела – в Златоград и в Смолян.Решението на съда е детето да бъде дадено на майката.Според него майката не полагала грижи за малката Жанет през последните четири години.

По думите на бащата детето се отглежда в добра среда и без момиченцето си не иска да живее. Детето също не искало да отиде в Румъния при майка си. В подкрепа на мъжа в Неделино е направена подписка в общината. Мъжът се зарече да гладува за неопределено време в Смолян и ако не се вземат мерки да продължи стачката пред Президентството.

От своя страна бившата съпруга заявила пред съда, че Севдалин имал хомосексуални наклонности.

От Окръжен съд -Смолян съобщиха,че съдиите са си свършили съвестно работата ,а ситуацията е доста по-различна от представената.

Вирни се горе