Лошото време спря издирването на 16-годишният младеж, помел туристи и изчезнал

 Лошото време спря издирването на 16-годишният младеж, помел туристи и изчезнал

Лошото време стопира издирването в гората на 16-годишният Кристиян, от който вече девети ден няма и следа. „Заради лошите метеорологични условия, днес няма да има акция по издирването му в гората. Вчера, единствено баща му с още няколко близки на момчето обикаляха в близък периметър, но отново нямаше намерена следа от момчето“, коментира кметът на Триград Цветан Славков. Той е оптимист все пак за щастливата развръзка на случая, като надеждите му идват от факта, че до този момент не са намерени никакви следи, които да подсказват фатален край на момчето, предаде Дарик.

„Обходени са всички места, където е възможно да се е случило най-лошото. Алпинисти са проверили всички пещери и процепи, както и водолази за обходили опасните водни обекти. Няма намерена следа, която да ни кара да мислим, че е направил нещо лошо“, коментира Славков. Според него, в момента по-скоро се мисли, че детето е подслонено при някой възрастен човек в близките села и е живо и здраво. „Призовавам, ако това е така, хората които са го подслонили да се обадят за доброто на всички. Той не е направил нищо непоправимо и на него няма да му се случи нищо лошо“, коментира още кметът на Триград.

Припомняме ви, че ученикът изчезна на 9 юни малко след полунощ, след като блъсна туристи в Триград. Тогава пострадаха четирима човека, между които има и шест годишно дете.

Вирни се горе