Комин подпали къща в с.Беден, шест пожара гасиха огнеборците за два дни

Комин подпали къща в с.Беден, шест пожара гасиха огнеборците за два дни

Шест пожара са възникнали през последните два дни на територията на ОД МВР Смолян, съобщиха от ПБЗН. На 23.03.18г в 08.30ч е получен сигнал за пожар в ел. табло в апартамент гр.Мадан ул.“Христо Ботев“, собственост на 40 годишна жена предполагаема причина-късо съединение.Унищожено е ел.табло, опушени са стени-5кв.м и е спасена една сграда. Произшествието е посетено и ликвидирано ликвидирано от екип на РСПБЗН-Мадан.

На същата дата в 22.20ч гр.Смолян ул.“Пол. Дичо Петров“ е получен сигнал за пожар в лек автомобил Фиат Пунто, собственост на 26 годишна жена.Предполагаемата причина е -късо съединение. Унищожен е отсек-1бр. и са спасени две леки автомобили в близост до пожара. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян.

На 23.03.18г в 08.10ч гр.Златоград ул.България“ 76 е получен сигнал за пожар в комин на къща , собственост на 73годишна жена, причината е непочистен комин.

На 24.03.2018 г. в 17:20 часа в с. Проглед , общ. Чепеларе е получен сигнал за пожар в ел. табло на вила. Собственост на 43годишен мъж. Причина за пожара е късо съединение. При пожара е унищожено: ел. табло – 1 бр. , ел. проводници – 1 л.м. , опушени стени – 40 кв.м. Спасен е апартамент – 1 бр. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Пампорово.

На 25.03.2018 г. в 05:30 часа в гр. Смолян на ул. „Хаджи Христо Попгеоргиев, общ. Смолян е получен сигнал за съдействие на екип на ЦСМП /за пренасяне на болен мъж от стаята до линейката/. Причина: заболяване. Извършено е: съдействие за пренасянето. Произшествието е посетено от един екип на РСПБЗН – Смолян.

На същата дата в 15:19 ч. е получен сигнал за пожар в комин на къща, с преки материални загуби в с. Беден , собственост на 79 годишен мъж. След втори сигнал от център 112 се оказва, че гори къщата на горепосоченото лице. Предполагаемата причина е непочистен комин. При пожара е унищожено: покривна конструкция-80 кв. м., мебели (диван-1бр. , легла-2 бр., шевна машина-1бр., маси-2 бр., шкаф-1бр. ), бяла техника (прахосмукачки-2 бр. , 1бр. ел. бойлер ), опушени стени-40 кв. м. Спасени са 2бр сгради в близост до пожара , съобщиха от пресцентъра на полицията.

Вирни се горе