Прокуратурата разпореди проверка на "Горубсо" Мадан

Прокуратурата разпореди проверка на "Горубсо" Мадан

Районна прокуратура – Мадан разпореди извършването на проверка във връзка с постъпилата Декларация от Синдикалните лидери на КНСБ и Подкрепа. С документа се иска Валентин Захариев да бъде арестуван и разследван.

Допълнително КНСБ и Подкрепа са конкретизирали пред наблюдаващия прокурор обвиненията си към Захариев, а именно че дълго време не е издължавал осигурителните вноски на работниците, вкл. на тези, на които им предстои пенсиониране, за неизплащането на работниците на заплати и относно условията на труд, които застрашават живота и здравето на работниците в рудниците.

В хода на проверката ще се установяват причините за неиздължаване на „Горубсо – Мадан” АД към работниците и кредиторите, за невнасянето на осигурителните вноски, за влошеното финансово – икономическо състояние на предприятието, дали дружеството е изпаднало в неплатежоспособност, по чия вина е станало това, касае ли се за умишлен банкрут.

При събиране на данни за извършено престъпление прокуратурата ще образува досъдебно производство,съобщи прокурор Иван Спиров.

Вирни се горе