Къщи, сгради и помещения се наводниха вчера, имаше паднали дървета и закъсали автомобили

Къщи, сгради и помещения се наводниха вчера, имаше паднали дървета и закъсали автомобили

Цяла нощ екипи на ОУ ПБЗН – Смолян участваха в аварийно-спасителни дейности и помощни операции на територията на област Смолян – общо 13 бр.

6 от тях – отводнявания, 4 изтегляне на закъсали автомобили и по 1 – съдействие на граждани, съдействие на други служби, отстраняване на опасни предмети.

Малко след полунощ – около 01.15 ч. е получено съобщение за оказване съдействие на лек автомобил “Ситроен”, закъсал на ул. “Любен Каравелов” в гр. Смолян и препречил пътното платно. Причината е обилния снеговалеж. Автомобилът е изтеглен от един екип група “Спасителна дейност” при ОУ ПБЗН и движението е възстановено.

Две коли закъсаха на ул. “Малчика” в Смолян. Единият сигнал е получен в 04.41 ч. за лек автомобил “Волво”, а другият в 05.41 ч. – за “Шкода Фабиа”. Автомобилите са изтеглени от екип при група “Спасителна дейност” при ОУ ПБЗН –Смолян и движението е възстановено.

Другите случаи, при които са участвали служителите на пожарната са за оказване на съдействие на други служби – ЕВН-България, за обхождане на аварирало трасе на електропровода от с. Мугла, посока с. Гела.

Две къщи се наводнили в Златоград, на ул. “Младост”, както и дискотека в града, Граничен полицейски участък в Златоград също прогизна, сградата на банка в Смолян, на бул.“България”.

Екип “Спасителна дейност” при ОУ ПБЗН –Смолян помогна на товарен автомобил “МАН”, закъсал на ул. “Заводска” в Смолян.

Снощи в 19.55 ч. е получено съобщение за отстраняване на паднали дървета по главен път гр. Смолян – с. Стойките. Вследствие на обилните снеговалежи и мокър сняг дърветата са паднали и са препречили пътното платно.

От обилния снеговалеж се наводнили сграда на бивш ученически пансион в Златоград, пожарникарите помогнаха за транспортиране на двама души от Широка лъка през паднала преспа на пътно плътно, чрез високопроходима техника – специализиран автомобил “Ленд Роувър”, отчетоха от полицията.

Вирни се горе