Изследват психологическия профил на загиналия Кристиян от Триград

Изследват психологическия профил на загиналия Кристиян от Триград

Послесмъртна съдебна психиатрична и психологическа експертиза е назначена по разследването на смъртта на 16-годишния Кристиян Младенов. Смъртта на тийнейджъра потресе Триград миналата година. Младежът изчезна след полунощ на 9 юли, когато с колата на баща си блъсна четирима пешеходци край Триград. Тогава десетки хора го търсиха две седмици безуспешно в гората. Те обикаляха пеша района, оставяха листовки и храна, пише Марица.бг

Тялото на Кристиян беше открито на 22 юли от баща му. Лобното място на момчето се оказа на два километра от селото, в труднодостъпна местност, над пещерата „Дяволското гърло“. Ученикът е паднал или е скочил от 120-метрова скала, в подножието на която се намира входът на пещерата. Първоначалните данни от извършената аутопсия сочеха, че момчето е починало още в нощта на катастрофата. Версиите бяха, че то или се е хвърлило само, или се е подхлъзнало в тъмното и паднало от скалата.

Изготвена е съдебномедицинска експертиза за смъртта на младежа. Разследването продължава, като е назначена послесмъртна съдебна психиатрична и психологическа експертиза на загиналия младеж, каза окръжният прокурор Тодор Деянов. Вещото лице ще обследва състоянието на момчето след разговори с негови близки, познати, приятели и съученици. Целта е да се изгради психологическият профил преди трагедията, който да подкрепи или не версията, че Кристиян сам се е хвърлил от скалата, шокиран от катастрофата, която е причинил.

Според магистрати в Смолян за първи път се назначава подобна експертиза.

Вирни се горе