Издирват избягал затворник, осъден в Смолян

Издирват избягал затворник, осъден в Смолян

Министерството на вътрешните работи пусна снимката на избягалия вчера затворник Младен Младенов. 59-годишният мъж излежава присъда от година и половина, постановена от Смолянския районен съд за кражба от къща в областния град. 59-годишният лишен от свобода е в неизвестност след като напуснал без предупреждение болница в Пловдив, където бил настанен за изследвания и лечение. Младенов постъпил в здравното заведение за изследвания в понеделник и трябвало да остане там няколко дни. Не е създавал проблеми, не е бил и опасен, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Младен Младенов излежава присъда от година и 6 месеца. Осъден е за кражба. Оставало му да излежи още месец. Първоначално е бил настанен в затворническото общежитие в Смолян, но от скоро е преместен в Пловдив, тъй като му открили злокачествено заболяване.

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОДМВР – Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.

Вирни се горе