Горя сградата на кметството и музея в с.Ягодина

Горя сградата на кметството и музея в с.Ягодина

Горя сграда в девинското с.Ягодина, съобщиха от пожарната. Снощи около 19.20 ч. от РЦ 112 в РУП – Девин е получен сигнал от 33-годишна жителка на с. Ягодина, общ. Борино, за възникнал пожар в едноетажна дървена конструкция /дърварник/, залепен на двуетажна масивна сграда с геобразна форма в с. Ягодина.

На място е установено, че сградата е със смесено пребиваване – кметство, ресторант, кафе-аператив и други дейности. Пожарът е обхванал част от помещенията на сградата, в която се намират, ресторант с кафе-аператив и кметството с етнографски музей, обясниха огнеборците, гасили пламъците. Изгорели са част от покривната конструкция на кметството – около 80 кв.м.; прозорците на ресторанта – 10 броя; опушени стени – около 200 кв.м.; мебели – около 10 броя; дърварник – около 24 кв.м.; дърва за огрев – 10 куб.м. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. Спасена е сградата, няма пострадали.

Пожарогасенето е извършено от РС ПБЗН – Девин и РС ПБЗН – Доспат. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУП – Девин и направен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе