Глобиха баба за фалшив сигнал на 112

Глобиха баба за фалшив сигнал на 112

Възрастна жена от доспаткото село Црънча отнесе акт от 200 лв., заради това, че позвънила на спешния телефон 112 и съобщила, че един от учителите на внучките й ходи пиян на работа.

Сигналът бил подаден през октомври м.г., а причината за това била, че момичетата. не искали да ходят на училище, като са разказали на баба си, че учителят им влизал в час в нетрезво състояние. Възрастната жена подала сигнала, като по този начин искала да потърси помощ и разрешаване на проблема.

На място били изпратени полицаи, за да проверят сигнала. Оказало се, че въпросният учител, който бил набеден въобще не е бил в този момент в сградата на школото.

Униформените потърсили за обяснение и пенсионерката, която подала сигнала, тъй като за тях той е фалшив. Те съответно й съставили акт за нарушението в размер на 200 лв.

Сега възрастната жена обжалва решението на началника на Полицейския участък в Доспат, като на този етап Районен съд – Девин е отменил наказателното постановление. Решението може да бъде обжалвано пред Административен съд – Смолян.

Вирни се горе