Газова бутилка се запали в Смолян, огнеборци спасиха 15 дка гора край с.Ягодина

Газова бутилка се запали в Смолян, огнеборци спасиха 15 дка гора край с.Ягодина

Газова бутилка се запали вчера в Смолян. Сигналът за инцидента е подаден в 11.00 ч. от Районен център – 112. Туристическата газова бутилка се запалила на ул. „Митко Палаузов“ в Райково. При пожара няма нанесени материални щети. Предполагаемата причина е неизправност в газовата бутилка. Екип на РСПБЗН – Смолян изгасил огъня и преустановил изтичането на газ от бутилката, обясниха от пожарната.

Още три пожара потушиха през вчерашния ден екипи на пожарната. В 14.46 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в сухи треви в местността “Аджитска ропка”, землище на с. Ягодина, общ. Борино. Предполагаема причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън при преминаване на туристическа група през мястото. Пожарът е на площ около 40 кв.м. и е ликвидиран от екип на РС ПБЗН – Девин в рамките на завареното. Спасена е 15 дка иглолистна гора, намираща се в близост.

Сигжналът за другия пожар е подаден в 15.48 ч. за сухи треви в местността “Мадарско селище”, землище на с. Хвойна, общ. Чепеларе. Предполагаема причина е паднала мълния, която е поразила дърво и суха тревна маса около него. Пожарът е на площ около 200 кв.м. и е ликвидиран от екип на РС ПБЗН – Чепеларе. Спасена е 20 дка иглолистна гора в близост.

Сигнал за горски пожар е подаден над хотел-ресторант „Рибката“ в Смолян. На място огнеборците установили запалена гума от неизвестен извършител. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Екип на РСПБЗН – Смолян потушил пожара.

Вирни се горе