Две са версиите за смъртта на 16-годишния Кристиян от Триград

Две са версиите за смъртта на 16-годишния Кристиян от Триград

Жителите на Триград скърбят след новината за смъртта на 16-годишния Кристиян. “Призовавам младите, никога не правете такива фатални грешки. Това, което се случи, уби цялото село”, каза кметът на Триград Цветан Славков в предаването “Събуди се” по NOVA.

Родителите на 16-годишното момче са в шок, а местните жители са потресени от трагедията. Хората до последно се надяваха да намерят Кристиян жив.

Тялото на момчето беше открито от баща му в събота, в района на селото под пропаст. За смъртта му има две версии. Едната е, че е сложил край на живота си, а другата, че се е подхлъзнал и е паднал от високата скала.

Според кмета най-вероятно става дума за самоубийство. “За мен се е самоубил, защото е много отговорно дете. Помислил си е, че ги е убил и не е могъл да го понесе”, каза кметът. Тази версия обаче се отхвърля от други жители на селото. “Не вярвам, че Кристиян се е самоубил. Момчето имаше голяма харизма, обичаше живота”, казва друг мъж от Триград, участвал в издирването на момчето. По думите му Кристиян е паднал от скалата без да иска.

Издирването на 16-годишното момче се превърна в 14-дневна спасителна акция. Той беше в неизвестност след като бутна с кола четирима туристи. Пострадалите имаха различни наранявания, но без опасност за живота.

Вирни се горе