Две ало-измами за ден в Смолян: 80-годишна жена "предала на полицията" 2 000 лева

Две ало-измами за ден в Смолян: 80-годишна жена "предала на полицията" 2 000 лева

Вчера в РУ-Смолян е получена жалба от 80-годишна смолянчанка, в която заявява, че на същия ден около 09.30 ч. на домашния й телефон се обадил непознат човек, който се е представил за служител на полицията и я въвел в заблуждение, че се провежда операция по залавяне на телефонни измамници. За целта възрастната жена трябва да събере и остави пари и ценности пред входната врата на къщата си. Тъжителката оставила на посоченото място в бяла полиетиленова чанта сумата от 2000 лева. По-късно разбрала, че е станала поредната жертва на телефонна измама и съобщила в полицията.

Още една жена стана жертва на телефонна измама вчера. Припомняме, че 44-годишна смолянчанка предала голяма сума пари и злато на мъж, представящ се за служител на полицията.

Съвет от ОД МВР – Смолян: По никакъв начин никой по телефона не може да ви накара да повярвате, че парите, които ви искат по даден повод, ще бъдат използвани за ваше добро или за някаква кауза. Щом се касае за пари, помнете, че на когото и да ги давате, то ще е за негова собствена облага, в никакъв случай няма да е за ваше добро! Не се доверявайте, това са вашите спестени пари! Пазете се! Измама! Позвънете на телефон 112, за да сигнализирате своевременно на полицията!

Вирни се горе