Двама възрастни пострадаха при катастрофа, блъснаха 55-годишна жена на пешеходна пътека

Двама възрастни пострадаха при катастрофа, блъснаха 55-годишна жена на пешеходна пътека

Катастрофа стана на 2 юни 2017 г. около 15.30 ч. в с. Момчиловци, на ул. “Бяло море”. Лек автомобил “Ваз”, собственост и управляван от И. Х. /79-годишен/ от София, при излизане от остра дясна крива, губи контрол над автомобила и се удря челно в подпорна бетонна стена вляво от пътя. Леко ранени са водача, който е с контузия на гръден кош и съпругата му, пътуващата на предната седалка, която е с контузия на главата. Пострадалите са транспортирани от екип на ЦСМП в МБАЛ “Бр. Шукеров” – гр. Смолян, като им е оказана медицинска помощ, след което са освободени за домашно лечение. Използвани са обезопасителни колани. Произшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

В Златоград, на ул. “България” пък лек автомобил „Опел Комбо", управляван от А. К. /61-годишен/ от Златоград, блъска пресичащата на пешеходната пътека 55-годишна жпешеходка от същия град. На пострадалата е извършен преглед и манипулации в МБАЛ “Ат. Дафовски” – гр. Кърджали, където се установява, че е с фрактура на костта между малък и безименен пръст на лявата ръка.

По данни на полицията три пътнотранспортни произшествия без пострадали, с материални щети са възникнали на 2, 3 и 4 юни 2017 г. на територията на ОД МВР Смолян. Две са станали в община Смолян; а другото – в община Девин. Произшествията са посетени от екипи на „Пътна полиция“ и е взето отношение по ЗДвП.

Вирни се горе