Трима пострадаха при катастрофа на пътя Рудозем-Чепинци

Трима пострадаха при катастрофа на пътя Рудозем-Чепинци

Трима пострадаха при тежка катастрофа по пътя Рудозем – Чепинци. Близо два часа били необходими на пожарникарите да извадят пострадалите от колата, която била изпомачкана до неузнаваемост.

Инцидентът е станал миналата нощ към 3 часа в близост до местността “Кабачово”, когато „Ауди“ – то управлявано от 23-годишен младеж от Рудозем, поради движение с несъобразена спрямо пътните условия скорост, излиза в дясно извън платното за движение и се преобръща под пътя. В колата имало още двама пътника – брат и сестра.

Ранени са водачът на автомобила, който е със счупен шиен прешлен и пътуващата на задна дясна седалка в автомобила 18-годишно момиче, което е с фрактура на дясна ръка. На двамата пострадали им е оказана първа медицинска помощ и са транспортирани в МБАЛ-Смолян за лечение, без опасност за живота, съобщават от полицията.

Няколко часа по-късно и двамата са транспортирани в УМБАЛ "Свети Георги"–Пловдив, където продължава лечението им. Третото момче е със съмнение за комоцио и е настанено за наблюдение в Смолянската болница.

На място на произшествието помощ оказаха екипи на ЦСМП-Рудозем, ЦСМП-Мадан, РУП-Мадан и ПУ-Рудозем, както и екип на РС ПБЗН – Рудозем, които извадиха пострадалите от автомобила. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Мадан. По случая е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе