Възрастно семейство от Момчиловци олекна с 8900 лв.

Възрастно семейство от Момчиловци олекна с 8900 лв.

През последните няколко дни в ОД МВР – Смолян са постъпили няколко сигнала от граждани за опити за телефонни измами. Незабавно са предприети превантивни мерки като е направена разстановка на силите и средствата в цялата област,съобщиха от полицията.

На 28.06.2013 г. около 23.30 ч. в с. Момчиловци., общ. Смолян, на домашния телефон на възрастно семейство ( 76 г. и 91 г.) се обадил непознат мъж и съобщил, че дъщеря им е претърпяла тежка катастрофа и са необходими 20 хиляди лева, за да и бъде направена спешна операция. Възрастните хора събрали всичките си спестявания – 8 900 лева и тръгнали към уговорената по телефона среща в близост до дома им, за да предадат сумата. Появил се младеж, който грабнал плика с парите от ръцете на дядото и бързо изчезнал. Възрастните хора се досетили, че са станали жертва на измама и сигнализирали в полицията.

Незабавно са предприети оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия от служители на ОД МВР – Смолян и малко по-късно в к.к. Пампорово са задържани двама младежи, заподозрени в извършването на измамата – Ц. Г. и Д. К – 19-годишни от гр. София, които пътували с лек автомобил. В автомобила е намерена сумата от 8 900 лева. Под ръководството на смолянската прокуратура продължават процесуално-следствените действия по случая. В РУП – Смолян е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе