Детска игра подпали училище в Хвойна

Детска игра подпали училище в Хвойна

Три пожара гасиха вчера огнеборците в областта. Вчера в 15.00 ч. от РЦ 112 в ОУПБЗН – Чепеларе е получен сигнал за пожар в стая на първия етаж в сградата на недействащо училище в с. Хвойна. При пожара са унищожени 21 кашона с несглобени дървени елементи за мебели (шкафчета), около 10 кв. м. балатум и са опушени около 7 кв.м. стени. Спасена е сградата, обясниха от пожарната. Предполагаема причина за възникване на пожара е детска игра. Пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН -Чепеларе. Помощ за ликвидиране на пожара са оказали служители на РУП – Чепеларе и кмета на с. Хвойна.

В 13.47 ч. от РЦ 112 в ОУ ПБЗН – Смолян е получен сигнал за горски пожар в извън урбанизирана територия на с. Змиево, общ. Смолян. Екип на РСПБЗН-Смолян установява на място, че горят сухи треви и храсти в частен имот. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън от М. К. /59-годишен/. Спасена е около 30 дка широколистна гора в близост. Помощ за ликвидиране на пожара са оказали служители на ДГС – Смилян.

В 15.05 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти в имот, собственост на 67-годишен мъж, в с. Давидково, общ. Баните. Причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън от Р. С. /75-годишен/, ползвател на имота. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Баните. Спасени са две сгради и около 20 дка смесена гора, намиращи се в близост.

Вирни се горе