Четирима, сред които 17-годишно момче са с тежки изгаряния след възпламеняване на газ близо до бензиностанция в Девин

Четирима, сред които 17-годишно момче са с тежки изгаряния след възпламеняване на газ близо до бензиностанция в Девин

Вчера около 12.30 ч. в РУ-Девин е получен сигнал, че в гр. Девин, ул. “Освобождение”, на бензиностанция, при профилактика на газова цистерна, има изтичане на газ. В съседство, на около 5-6 метра, се намирал частен имот, в който 4-ма мъже от гр. Девин, на възраст – 42 г., 43 г., 39 г. и 17 г., са извършвали ремонтни дейности, като при работа с ъглошлайф, се е получило възпламеняване на газта. Работниците са получили обгаряния по лицата и ръцете от първа и втора степен, като единият от тях – 17-годишното момче, е със счупена дясна пета. На пострадалите им е оказана незабавна медицинска помощ във ФСМП – гр. Девин, като в последствие са транспортирани за лечение в МБАЛ – гр. Смолян. По-късно от там са закарани в клиника по изгаряния към УБАЛ “Св. Георги” – гр. Пловдив, без опасност за живота, съобщиха от полицията. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин и е извършен оглед. Обезопасен е района от екип на РС ПБЗН – Девин. Уведомена е Инспекция по труда – гр. Девин. По случая е образувано досъдебно производство.

От лечебното заведение в града на тепетата уточниха, че няма опасност за живота на пострадалите, като в момента се полагат всички необходими манипулации за тяхното лечение. „Приети са снощи, раните са обработени, като повечето са повърхностни и са по лицата и ръцете им. Единствено единият от пострадалите е с по-дълбока рана на една от ръцете“, коментираха от пресцентъра на УБАЛ “Св. Георги” – Пловдив. Още вчера е започнала и проверка от страна на Инспекция по труда в Смоляня.

„Веднага щом бяхме уведомени за инцидента на място бе изпратен екип, който да провери всички обстоятелства около случая. Проверяват се и тримата работодатели, този на бензиностанцията, на пострадалите работници и фирмата извършвала продухването на цистерната“, уточни инж. Емилия Даракчиева – директор на Инспекцията по труда в Смолян. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин и е извършен оглед. Обезопасен е района от екип на РС ПБЗН – Девин. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават още от пресцентъра на полицията.

Вирни се горе