Четирима пияни водачи и един без книжка спипаха полицейски служители в областта

Четирима пияни водачи и един без книжка спипаха полицейски служители в областта

През изминалите почивни дни полицейските служители на ОД МВР – Смолян са установили четири случая на шофиране след употреба на алкохол и един – без да притежава СУМПС.

В РУ-Смолян е започнато незабавно производство срещу А. С. /41-годишен/ от с. Арда. На 8 юли около 22:14 ч. в с. Арда е управлявал собственият си лек автомобил “Ланд Ровер Дискавари” след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1,26 промила, установено с техническо средство „Дрегер“. Водачът е дал кръвна проба за химическо изследване. А. С. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Следващия ден – на 9-ти в РУ-Девин е започнато незабавно производство срещу В. Д. /43-годишен/ от с. Барутин, общ. Доспат. Около 20.20 ч. в Доспат, при извършена полицейска проверка от служители на РУ-Девин е установено, че В.Д. управлява лек автомобил “Пежо” след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 1,67 промила.

Същия ден в РУ-Смолян e започнато незабавно производство срещу И. Т. /22-годишен/ от Смолян. Около 05.35 ч. на бул. “България” в областния град, при извършена полицейска проверка от служители на РУ-Смолян е установено, че управлява лек автомобил “Фолксваген Голф” след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 2,17 промила. Водачът е дал кръвна проба за химическо изследване. И. Т. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

В РУ-Смолян e започнато незабавно производство срещу Х. Г. /25-годишен/ от с. Бостина. Около 05.30 ч. в Смолян, на ул. “Димитър Благоев”, при извършена полицейска проверка от служители на РУ-Смолян е установено, че управлява лек автомобил “Фолксваген Пасат” след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания 2,23 промила. Водачът е дал кръвна проба за химическо изследване. Х. Г. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Днес в РУ-Девин е започнато незабавно производство срещу С. Р. /48-годишен/ от с. Грохотно, общ. Девин. Снощи около 21.55 ч. на път гр. Доспат – гр. Девин, близо до с. Грохотно е възникнало пътнотранспортно произшествие без пострадали, с материални щети. При полицейската проверка е установено, че С. Р. управлява личния си лек автомобил “Ровер” без да притежава СУМПС, след като е лишен от това право по съдебен ред от 16.11.2015 г. за срок от 12 месеца. С. Р. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Девин.

Вирни се горе