Четирима младежи загинаха, падайки с колата си в река Чая

Четирима младежи загинаха, падайки с колата си в река Чая

Двама младежи и две момичета загинаха при катастрофа днес на пътя Бачково – Асеновград, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция. Инцидентът е станал около 13.30 часа, след последния тунел в посока Асеновград.

По първоначални данни лек автомобил „БМВ” с пловдивска регистрация е паднал в река Чая. Четиримата пътници в нея са починали на място.

По-късно е установено е, че водачът на автомобила е 23-годишният Стоян Генов от Пловдив. Деяна Георгиева и Илиан Митев са имената на другите младежи също от Пловдив и Силвия Андонова от Самоков. Първоначално се смяташе, че едно от загиналите момичета е от Смолян. 22-годишните студенти са се удавили, а не са починали от удара.

Всеки опит да бъде оказана първа помощ на пътуващите вътре е бил видимо обречен на провал, след като колата с жертвите буквално се е забила по таван с гумите нагоре. С две линейки безжизнените тела са откарани в Съдебна медицина, като преди това противопожарна техника ги измъкваше от възможните процепи след удара. По всяка вероятност шофьорът не е успял да овладее колата и да вземе завоя, след като излетява от пътя, за зла участ, през къс участък, в който липсва мантинела, както и несъобразена скорост,съобщи вестник „Марица”.

По данни на полицията загиналите младежи са се връщали от студентски празник в Пампорово. Всички те са били студенти в Пловдив. Причините за случилото са в процес на изясняване.

Вирни се горе