Четирима младежи се изгубиха в гората край с.Петково,откриха ги живи и здрави

Четирима младежи се изгубиха в гората край с.Петково,откриха ги живи и здрави

Четирима младежи прекараха цяла нощ в гората в Смолянско, след като се изгубили. Нямало обхват и на телефоните им. Издирването продължи през цялата нощ. Тази сутрин са открити невредими край овчарник.

Вчера в 22:30 часа в оперативната дежурна част при РУ- Смолян е получен сигнал, че в горски масив в землището на с. Петково, общ. Смолян са се изгубили четирима младежи – 15-годишно момче от с. Петково,16-годишно момче, 18-годишно момче и 20-годишно момиче – тримата от гр.Кърджали. Незабавно след получаване на сигнала са сформирани няколко групи за издирване с участието на шестима служители от РУ-Смолян, двама служители от УП-Баните, двама служители от РСПБЗН-Баните, бащата на едното момче и няколко жители на селото. Групите са поели в различни посоки, за да осигурят необходимия обхват на търсенето. Тази сутрин около 7.30 ч. в местността“Катранците“ землище на с. Петково, общ. Смолян четиримата младежи на намерени от бащата на единия от тях. И четиримата са намерени в добро здравословно състояние, съобщиха от полицията.

“И четиримата са в добро здравословно състояние. Причината да ги издирват толкова дълго, е че нямали обхват на телефоните и не са успели да ги локализират”, коментират от селото.

Вирни се горе