Четири пожара станаха през почивните дни

Четири пожара станаха през почивните дни

Три пожара в събота и един в неделя гасиха огнеборците. Два от тях са станали в сутрешните часове от деня – около 09:25 ч. в Мадан, на ул. “Явор” възникнал пожар в лек автомобил “Рено Лагуна”, собственост на 73-годишен мъж. При пожара са унищожени капака на автомобила и електроника. Причина за запалването е късо съединение. Пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН – Мадан.

Другият около 09:15 ч. в местността “Даудов дол”, землище на рудоземското село Дъбово – без щети на сухи треви и храсти. Предполагаема причина за възникване на пожара е паднала мълния. Пожарогасенето е извършено от един екип на РСПБЗН – Рудозем.

На обяд пък – около 13:25 ч. гр.Девин, в двор на ул. “Гордьо Войвода”, е възникнал пожар без щети в сухи треви и храсти. Причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН – Девин

Вчера пък в с.Стойките е възникнал пожар без щети в сухи треви и храсти. Причина за запалването е късо съединение в далекопровод. Пожарът е ликвидиран от екип на РС“ПБЗН“ – Пампорово и Смолян.

Вирни се горе